25.6.08

Dimecres 25: Pluja a Campbeltown


Un treballador de la destil.leria m'ha demanat avui a veure si sabia quina era la diferencia entre el temps a Cambeltown a l'hivern i a l'estiu. Jo li he contestat que no en tenia ni idea i ell m'ha dit: "La diferencia es que a l'estiu la pluja no es tan freda"
Avui - un dia plujos a estones - ha estat un dia molt interessant perque m'ha tocat treballar en el maltejat. Aquesta es una tasca que ja no fa practicament cap destil.leria.
Primer hem hagut d'anar a portar l'ordi del terra d'assecat cap el terra del maltejat. Alla l'hem hagut d'escampar be. Despres d'aixo els treballadors han ences el foc de turba i despres el meu col.lega suec i jo hem hagut de mantenir el foc - anant a buscar turba, seca primer i despres humida (perque faci mes fum)... El foc - o millor dit el fum - s'ha hagut d'anar mantenint unes 6 hores perque es malta per elaborar Springbank.
Apart d'aixo tambe ens hem dedicat a altres tasques que anaven sortint i hem tingut un sessio teorica sobre tot el proces de destil.lat. Com que ens deixen anar per tot arreu i fer les fotos que vulguem tinc bastantes imatges de tota la destil.leria.
Al migdia anem a una mena de sala VIP on ens mengem els dinar (no massa abundant, pero no fa falta perque els esmorzars i els sopars son molt abundosos...); el millor es despres de l'apat, quan tenim una tria d'uns 150 maltes per fer un petit tast...

5 comentaris:

josep-maria ha dit...

Ei Joan,
tu per aquestes terres i jo a la Fageda d'en Jordà.....
Vinga que disfrutis

Lluís Monteis ha dit...

Petits tasts, bona escusa té el malalt, tota la comèdia de la turba, fent veure que treballeu una mica, per disimular l'important: els tastes.
Quin morro...més fi, vull dir...

Gemma ha dit...

Escolta, aquest curs l'has pagat o et pagaran ells a tu? Rampinyar, fer foc, collir turba... us fan treballar molt!
Però suposo que el tast de després de dinar deu compensar la resta ;)
Espero que segueixis disfrutant tant com fins ara i que us faci una mica de sol!

Anònim ha dit...

Renoi Joan, una cata de 150 maltes ??? I la teva parella (de treball és clar) has dit que és sueca o suec ???

Que dolenta que és l'enveja...

Joan ha dit...

Josep Maria: A la fageda tambe s'ho pot passar be un....
Ei Lluis aqui treballem molt i anem tastant el que podem, tot i que avui dijous ho hem compensat...
Gemma: Avui si que fa sol... a veure si dura... de moment no he trobat cap llibre sobre pastissos i whisky... a veure si puc trobar alguna cosa els dies que queden...
Gerard: Es suec i molt alt...