6.7.08

Fotos curs Springbank


Durant l'estada a Campbeltown ja vaig anar explicant alguns aspectes del curs. He penjat algunes fotos de la destil·leria i de les activitats que fèiem en aquesta adreça. S'hi poden veure imatges del dia a dia a Springbank així com també imatges de la Wee Toon (la petita ciutat - Campbeltown) i de la zona del Mull of Kintyre.

8 comentaris:

assumpta ha dit...

Això... Algú sap què vol dir la paraula whisky? Vull dir què significa la paraula... Al GDLC diu que ve del gaèlic i significa 'Aigua de vida'. Si això és veritat, ja entenc per què hi teniu tanta afició!
...una que és aficionada a les paraules..

Joan ha dit...

Doncs efectivament, el mot "whisky" procedeix del gaèlic escocès: "uisge beatha" que vol dir precisament això: "aigua de vida" ("uisge" és "aigua" i "beatha" és "vida" - d'aquí es va abreujar la paraula i en va quedar whisky).
Nosaltres n'anem bevent per si de cas (segur que aquests monjos irlandesos i escocesos sabien el que es feien...).
Per si interessa hi ha un article en aquest mateix blog sobre el whisky i la llengua gaèlica.

Gemma ha dit...

Les fotos són fantàstiques! N'hi de maques maques!!
Es veuen gairebé tots els processos, oi? L'escuma durant la fermentació m'ha semblat molt sospitosa :( I després us ho beveu, això?
Per cert, no tens alguna foto del teu terreny en propietat? ;)
Penso sincerament que hauries d'organitzar alguna xerrada-conferència-passi fotos per explicar tota aquesta experiència, ha de ser molt interessant!
Felicitats per un curs tan exitós!

Anònim ha dit...

Vaja, Joan! quina experiència! m'han encantat les fotos i m'has fet enveja... que bonic tot allò! He vist que enlloc de carbó cremaveu torba?

Joan ha dit...

Hola Pol!
Si, és veritat, cremàvem torba - i quan el foc era ben encès millor torba molla perquè així es fa molt fum. Aquest és el tipus de carbó més abundant per allà i és el que crema pitjor... per això l'ordi assecat en un foc de carbó agafa molts tons fumats que són els que acaben tenint alguns whiskies - sobretot els de la costa oest i les illes.

TWC ha dit...

Ola Joan,

my Spanish, French and Latin knowledge combined can give only a slight idea of the content of your blog - but the pictures really speak for themselves!!!
I will organise our pics next weekend and share the link asap. For the videos, it may take a bit longer - but they will come as well!
Sabine

Joan ha dit...

Hi Sabine!
Good to hear from you! It will be wonderful if we can share pictures and videos. I'll keep in touch.
Joan

Blanca ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.