11.1.09

Whisky (una mica) català:


Evidentment no hi ha pas un “single malt” català... No hi ha cap destil·leria al principat... De totes maneres sí que hem trobat alguns whiskies concrets que han estat acabats en bótes de garnatxa de Banyuls.
Els maltes que trobem amb aquest final són de la firma embotelladora independent Murray McDavid i de la destil·leria Bruichladdich (tenen el mateix propietari):
  • Bruichladdich Rocks:Un single malt – amb barreja de whiskies de diferents edats - acabat en bótes de garnatxa. Sembla ser que les bótes procedeixen de Ribesaltes més que no pas de Banyuls - el proveïdor de les bótes era la firma Cazes de Ribesaltes.
  • Murray McDavid Glendullan 1996 Banyuls Grenache finish.
  • Murray McDavid Macallan 1990 Grenache Finish (14 anys)
Segurament aquests maltes han estat “acabats” en bótes d’AOC Banyuls o d’AOC Rivesaltes, uns vins dolços naturals que contenen un mínim d’un 50% o un 75% de garnatxa, segons el tipus de vi.
L’experiència del propietari de la firma, Mark Reynier, - membre d’una família amb diverses generacions dedicades a fer negocis amb vins - fa que s’acabi el whisky amb aquests finals ben particulars.

2 comentaris:

josep-maria ha dit...

Fa 10 dies vaig fer el coll de Banyuls (amb cotxe) i .... poc em podia imaginar que d'aquí també sortissin bons whiskys.

Gemma ha dit...

Nosaltres a Ribesaltes hi vam comprar el "muscat de rivesaltes", un vi dolç molt bo... quan es va acabar vam decidir que hi haurem de tornar per comprar-ne més!
No m'estranya que el whisky també sigui bo, si fa servir les mateixes botes!