31.1.09

Els maltes més venuts


En un post posterior publicarem quins són els maltes més apreciats pels experts. Avui, però, ens centrarem en les marques més venudes. Segons els seu volum global de vendes aquestes són les firmes que han venut més en els darrers anys (les dades són de The Scotch Whisky Industry Review 2008):
  • Glenfiddich:La marca que tradicionalment ha liderat el mercat segueix encapçalant la llista amb un ampli avantatge. Glenfiddich va tenir el 2007 una quota de mercat del 14,4%, això vol dir que una de cada set ampolles de malta venudes al món prové d’aquesta destil·leria.
  • The Glenlivet:Un altre clàssic de Speyside ocupa la segona posició amb un 10,1% de les vendes.
  • The Macallan:En els darrers anys la seva quota de mercat ha augmentat molt fins a situar-se en un 9,5%.
  • Glenmorangie: Aquesta destil·leria de les highlands té un 5,1% del mercat i és molt apreciat en el Regne Unit on és el segon malta més venut.
  • Glen Grant:Una firma que ha perdut posicions darrerament. Actualment té una quota de vendes del 4,8%
Aquestes cinc firmes i el vatted malt Johnny Walker Green acaparen pràcticament la meitat de vendes mundials de whisky de malta. També es constata l’augment gradual del consum dels whiskies d’Islay – Laphroaig ocupa la quarta posició de vendes a la Gran Bretanya.
Les dades de les exportacions coincideixen pràcticament amb les de les vendes globals i hi ha les mateixes destil·leries. Només Cardhu (el líder absolut de vendes a l’estat espanyol) substitueix Glenmorangie en la llista dels cinc més exportats.
Precisament aquest mes de gener el setmanari The Economist publicava un article titulat Off to See the World sobre el marcat increment de la presència dels maltes en el món. Les vendes han baixat al Regne Unit però en canvi han augmentat arreu.