El Cranachan és un tradicional plat de postres escocès molt fàcil d’elaborar (del meu nivell). Aquest plat es solia fer – de manera més austera – en el temps de sega. Ara és habitual en casaments. Per elaborar-lo hem fet servir diverses receptes que apareixen a la xarxa i en llibres diversos. Només hem canviat els gerds per maduixes - més fàcils d'obtenir en aquesta època de l'any.
Ingredients (per 5-6 persones):
-60g de flocs de civada, no massa grans
-150g de gerds (també es poden utilitzar maduixes)
-4 cullerades soperes de Royal Lochnagar Single Malt
-4 cullerades soperes de mel
-600ml de nata per muntar
Preparació:
Posar els flocs de civada en usa safata i daurar-los al forn. Cal vigilar perquè es cremen amb facilitat
Muntar la nata i afegir-hi el whisky i la mel
Afegir-hi 50g de la civada torrada i 100g de gerds
Abocar la barreja en copes individuals
Utilitzar la resta de gerds i civada per posar-los com a decoració a cada copa
El malta que hem fet servir per aquesta recepta és un Royal Lochnagar de 12 anys. La destil·leria és molt a prop de Balmoral – la residència reial d’estiu de
Aquest destil·lat té notes dolces de mel i és lleugerament afruitat. Uns elements que combinen bé amb els altres ingredients de la recepta.
3 comentaris:
nyam!
A veure quan la provem...
Gil
Macaxis, Joan, ja m'has passat al davant amb aquesta recepta... la tinc als pendents, ben present per fer-la a la primera ocasió... i segur que veient el bon resultat de la teva recepta, el faré ben aviat! I a més, m'has estalviat la traducció, je je je ;)
Gil, quan vulguis la pots tastar..
Gemma, m'agradarà veure com et queda el Cranachan... ja em sembla que vegi les fotos...
Publica un comentari a l'entrada