21.2.09

Una recepta: Cranachan (amb Royal Lochnagar)


El Cranachan és un tradicional plat de postres escocès molt fàcil d’elaborar (del meu nivell). Aquest plat es solia fer – de manera més austera – en el temps de sega. Ara és habitual en casaments. Per elaborar-lo hem fet servir diverses receptes que apareixen a la xarxa i en llibres diversos. Només hem canviat els gerds per maduixes - més fàcils d'obtenir en aquesta època de l'any.

Ingredients (per 5-6 persones):
-60g de flocs de civada, no massa grans
-150g de gerds (també es poden utilitzar maduixes)
-4 cullerades soperes de Royal Lochnagar Single Malt
-4 cullerades soperes de mel
-600ml de nata per muntar

Preparació:
Posar els flocs de civada en usa safata i daurar-los al forn. Cal vigilar perquè es cremen amb facilitat
Muntar la nata i afegir-hi el whisky i la mel
Afegir-hi 50g de la civada torrada i 100g de gerds
Abocar la barreja en copes individuals
Utilitzar la resta de gerds i civada per posar-los com a decoració a cada copa

El malta que hem fet servir per aquesta recepta és un Royal Lochnagar de 12 anys. La destil·leria és molt a prop de Balmoral – la residència reial d’estiu de la Família Reial Britànica. Sembla ser que era el whisky preferit de la Reina Victòria, que li va atorgar el títol de “Royal” el 1848.
Aquest destil·lat té notes dolces de mel i és lleugerament afruitat. Uns elements que combinen bé amb els altres ingredients de la recepta.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

nyam!
A veure quan la provem...
Gil

Gemma ha dit...

Macaxis, Joan, ja m'has passat al davant amb aquesta recepta... la tinc als pendents, ben present per fer-la a la primera ocasió... i segur que veient el bon resultat de la teva recepta, el faré ben aviat! I a més, m'has estalviat la traducció, je je je ;)

Joan ha dit...

Gil, quan vulguis la pots tastar..

Gemma, m'agradarà veure com et queda el Cranachan... ja em sembla que vegi les fotos...