24.5.10

Noves destil·leries a les Lowlands

Les terres baixes o lowlands no tenen el mateix encant poètic que les terres altes escoceses o que les emboirades illes del nord i de l'oest. Potser per això o per la seva fàcil accessibilitat (recordem que durant molt temps es produïa whisky de forma clandestina) no hi ha moltes destil·leries en aquesta zona.
Per això la futura implantació de dues noves destil·leries a les Lowlands és una bona notícia en aquests temps de recessió. Aquestes són les futures firmes de la zona:
  • Destil·leria Annandale: La destil·leria Annandale va tancar l'any 1921. Fa un parell d'anys uns inversors van comprar els terrenys i es van proposar restaurar els edificis i portar equipaments nous. De totes maneres serà un procés llarg i no hi ha una data prevista per començar la producció
  • Destil·leria Falkirk: Fiona i Allan Stewart tenien la intenció de reobrir la destil·leria Rosebank - un malta molt apreciat de les lowlands. Per problemes diversos no va ser possible i per això van decidir crear la seva pròpia destil·leria prop de la desmantellada Rosebank i crear un whisky d'un estil similar; sembla que aquest també serà un procés llarg, en el món del whisky les coses van a poc a poc... Tot això ens ho expliquen en aquest vídeo.

1 comentari:

Joan ha dit...

Efectivament, els lowlands són maltes suaus, que van molt bé com a aperitiu... i la veritat és que n'hi ha molt pocs. Estic d'acord en que Rosebank - que ja no es troba gaire - era dels millors