22.10.11

Tast de whiskies a Taradell (20/10/2011)


Aquest passat dijous dia 20 vam portar a terme un tast de whiskies a la biblioteca de Taradell. L'activitat s'emmarcava dins de l'agermanament d'aquesta biblioteca amb la de Dingwall a Escòcia.
Vam presentar sis whiskies ben diferents (5 maltes i un blended), representant la diversitat de les regions productores a Escòcia, davant d'una quinzena de persones.

Aquestes són algunes de les conclusions que vam poder treure del tast:
  • Els maltes que hi havia eren molt superiors al blended - Famous Grouse. Es va constatar que els whiskies de malta tenen una entrada molt més suau i una gran diversitat d'aromes i gustos.
  • Els maltes més fumats - Talisker i Laphroaig - creen opinions ben diverses... o agraden molt o no agraden gens... Les illes i Islay són especials...
  • Auchentoshan, Glenmorangie i Glenfarclas van tenir una molt bona acollida... La suavitat de les lowlands, les notes dolces del final en bótes de Sauternes i la riquesa de matisos de les bótes de xerès van tenir molt bona acceptació.
En definitiva va ser un vespre molt agradable amb un públic molt interessat en el tema - vam passar també la presentació sobre l'elaboració del whisky de malta.
Vam poder apreciar la diversitat del món de maltes, on sempre podrem trobar algun whisky que s'avingui als nostres gustos personals.

1 comentari:

Celler Sota l'Escala ha dit...

Fa poc em van fer un comentari molt inteligent i original. Em van preguntar quin era el millor malta. Després de pensar-m'ho molt, vaig contestar que no podia dir-ho, ja que hi ha molts i de molt diferents. Qui em va fer la pregunta em va donar la seva resposta " el que saps tenir per compartir amb qui t'aprecies".
A més, veig que transmets la teva coneixença dels maltes, que de ben segur que va ser un èxit.