La idea era fer un recorregut per tota la varietat d'aromes i gustos que podem trobar en els maltes d'aquestes dues illes. Tot i el caràcter marcadament fumat dels Islay vam poder apreciar molts matisos i varietats.
Vam tastar aquests maltes:
Vam tastar aquests maltes:
- Bruichladdich Organic Barley. Alc 50%; Un Islay gens fumat, amb notes afruitades i gust suau, tot i el seu elevat grau alcohòlic.
- Ardbeg 10 anys, 46% : Una eclosió de fum pròpia d'Ardbeg, notes de mar i de fum – una foguera a la platja... Un gran contrast amb el primer malta
- Bowmore Darkest 15 anys, 43%: Una mica especiat amb toffee, xerès i ordi; matisos de xerès per contrastar amb els dos primers whiskies.
- Laphroaig 10 anys, 40%; Notes medicinals, de mar, de iode, torba i fum.
- Lagavulin (the distillers edition 1997-2013) 43%: Una expressió de Lagavulin menys fumada de l'habitual perquè el whisky està acabat de madurar en bótes de Pedro Ximenez... matisos diferents.
- Caol Ila 12, 43% Oliós, amb quitrà, fum elegant i una mica de sal.
- Kilchoman Machir Bay 2014, 46% Un malta dolç - malgrat ser també lleugerament fumat - amb notes de vainilla i de compota
- Bunnahabhain 12, 46,3%: Suau amb presència de fruits secs. És noten lleugerament les notes de mar.
- Jura Duirachs' Own 16 anys, 40% El malta de Jura no té les característiques fumades dels Islay. És suau, cremós amb taronja, fruits sec, poma, xocolata negra i espècies.
També vam aprofitar per veure algunes de les fotografies del viatge a Islay del mes passat... Una vetllada per recordar...
La pregunta més complicada per mi va ser; "Quin d'aquests whiskies és el millor?" Resposta?.... jo no la tinc
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada