26.3.15

Tast dels maltes d'Islay i Jura

Ahir, juntament amb una vintena de companys vam fer un tast dels maltes d'Islay i Jura. 
La idea era fer un recorregut per tota la varietat d'aromes i gustos que podem trobar en els maltes d'aquestes dues illes.  Tot i el caràcter marcadament fumat dels Islay vam poder apreciar molts matisos i varietats.

Vam tastar aquests maltes:
  • Bruichladdich Organic Barley. Alc 50%;  Un Islay gens fumat, amb notes afruitades i gust suau, tot i el seu elevat grau alcohòlic. 
  • Ardbeg 10 anys, 46% :  Una eclosió de fum pròpia d'Ardbeg, notes de mar i de fum – una foguera a la platja...  Un gran contrast amb el primer malta
  • Bowmore Darkest 15 anys, 43%:  Una mica especiat amb toffee, xerès i ordi;  matisos de xerès per contrastar amb els dos primers whiskies.
  • Laphroaig 10 anys, 40%;  Notes medicinals, de mar, de iode, torba i fum. 
  • Lagavulin (the distillers edition 1997-2013)  43%:  Una expressió de Lagavulin menys fumada de l'habitual perquè el whisky està acabat de madurar en bótes de Pedro Ximenez...  matisos diferents.
  • Caol Ila 12, 43%  Oliós, amb quitrà, fum elegant i una mica de sal.
  • Kilchoman Machir Bay 2014, 46%  Un malta dolç - malgrat ser també lleugerament fumat - amb notes de vainilla i de compota
  • Bunnahabhain 12, 46,3%:  Suau amb presència de fruits secs. És noten lleugerament les notes de mar. 
  • Jura Duirachs' Own 16 anys, 40%  El malta de Jura no té les característiques fumades dels Islay.  És suau, cremós amb taronja, fruits sec, poma, xocolata negra i espècies.
Hi va haver aportacions molt interessants (hi ha gent que té molta capacitat per trobar aromes en un malta) i un gran ambient.
També vam aprofitar per veure algunes de les fotografies del viatge a Islay del mes passat... Una vetllada per recordar...
La pregunta més complicada per mi va ser;  "Quin d'aquests whiskies és el millor?"  Resposta?....  jo no la tinc