4.12.07

L'embotellament


Reprenent el fil del procés que es segueix per obtenir el whisky parlarem de quan el destil·lat, ja madurat en bota, es posa en l'ampolla. Quan una destil·leria considera que el whisky és a punt per consumir es procedeix a l’embotellament del malta - a diferència del vi el whisky no madura o guanya una vegada a l'ampolla.

La majoria de marques tenen una sèrie de productes amb unes característiques determinades que no solen variar. Per exemple un Macallan 12 més o menys tindrà les mateixes característiques al llarg del temps. Per tal d’aconseguir això els professionals de la destil·leria poden barrejar diversos maltes de la casa – sempre de 12 anys o més – per tal d’aconseguir el producte desitjat.

Hi ha, però, diverses firmes embotelladores independents - com ara Gordon&McPhail, Signatory, Murray McDavid... - que compren botes de whiskies d’un any concret i les comercialitzen.

En aquest sentit és interessant comparar el producte controlat per la destil·leria a d’altres d’un any concret produït per un embotellador independent.

6 comentaris:

josep-maria ha dit...

Amb tanta barreja em sorgeix una pregunta....

Es barregen els maltes diferents anys? I per cert... ens explicaràs això dels whisky’s fumats...

Joan ha dit...

Respecte la barreja de maltes:
Sí, és habitual que les destil·leries barregin maltes de diferents edats per tal d'obtenir un producte estàndard.
Cal tenir en compte que el whisky és un producte variable i és més fàcil obtenir un whisky homogeni a partir d'una barreja.
Això sí, els maltes que és barregen han de ser de la mateixa edat o superior que la que quedarà reflectida en l'ampolla.

Joan ha dit...

Referent als whiskys fumats:
Les característiques fumades d'un malta solen provenir de l'assecat dels cereals en un foc de turba. El cereal absorbeix tot el fum que genera aquest combustible i això es trasllada al producte final

josep-maria ha dit...

Amb explicacions com aquestes .... acabarem dient SAVI en majúscules....

Lluís Monteis ha dit...

Aneu fent-li el pilota que al final no l'aguantarà ni Déu.

Unknown ha dit...

Hola! He estat mirant el teu blog i és super interessant! Estic treballant en un lloc relacionat amb vins però també em toca ara aprendre sobre whiskies. He vist que tens dues presentacions (cat/ang) molt ben treballades, però no me les puc descarregar. Me les podries enviar? Moltes gràcies!!!! Marta