3.12.11

Tastet de whisky (01-12-2011)

Aquest 1 de desembre - com si fos una celebració de Saint Andrew - vam fer un tast de maltes escocesos entre amics.
Es tractava de descobrir una mostra del ventall de gustos i aromes diversos que podem trobar en els whiskies d'Escòcia; per això vam triar aquests maltes:
  • Bladnoch 13: Vam concloure que és un malta suau, amb notes vegetals i afruitades. Indicat per un aperitiu o per l'hora dels postres.
  • Glenmorangie Lasanta: Un whisky de les illes amb la riquesa de matisos que aporta la maduració en bótes de xerès.
  • Talisker 10: Una explosió de gustos fumats i especiats propis de les illes... Possiblement va ser el whisky més ben valorat.
  • Ardbeg 10: Els gustos de fum i mar propis d'Islay. Un gust especial sense la contundència del Talisker.
En definitiva va ser un vespre ben agradable en el que tothom va fer aportacions interessants sobre la complexitat del whisky (color, cos, gust...). Una beguda que encara és millor amb bona companyia.

5 comentaris:

Jaume Font ha dit...

Sorprès per la capacitat d'en Joan de definir-nos, amb quatre maltes, la geografia escocesa. A mi, que soc un principiant, el que més em va agradar va ser el Talisker, amb menys notes fumades a l'olfacte, però més rotund en el gust. Estic descobrint un nou món...

Celler Sota l'Escala ha dit...

Per cert, què se n'ha fet del restaurant "El racó d'Escòcia" ?
( abans tenien una pàgina web i darrerament intenert em diu "pàgina no trobada" )

Anònim ha dit...

El restaurant "El racó d'Escòcia" fa gairebé 1 any que va tancar.

Celler Sota l'Escala ha dit...

Ës una llàstima, ja que es menjava molt be, plats fets amb il·lusió, i a un preu molt, molt bo. Els postres eren grandiosos, i podies acabar amb un tastet d'una gran colecció de maltes. Em sap greu.
Hi ha cap altre que hagi agafat el relleu amb aquest estil a la zona ?
Una abraçada

Joan ha dit...

No conec cap altre lloc similar...
Com dieu és una llàstima... era un restuarant que estava molt bé en un emplaçament molt adient