13.3.12

Glenglassaugh (MYMAC) 2 anys

El dia 11 de febrer va fer dos anys que es va omplir la nostra bóta a Glenglassaugh. Tal i com ja va succeir l'any passat la destil·leria ens ha fet arribar una mostra del destil·lat. D'aquesta manera podem apreciar com va madurant el futur malta - d'aquí un any, quan en tingui 3, ja podrem parlar pròpiament de whisky; de totes maneres trigarem encara alguns anys a embotellar-lo.

A les dues fotos hi podem apreciar les tres mostres que tenim. La de l'esquerra és del 11/02/2011 (1 any). La del mig és del 03/10/2011 - quan vam anar a la destil·leria (1 any i mig). La de la dreta és del 11/02/2012 (2 anys).

També podem observar els lleugers canvis de color del destil·lat. Just acabat el procés de destil·lació l'anomenat "esperit nou"és transparent i amb els anys la bóta li va donant color - depenent del tipus de bóta que s'utilitzi.

Cal esmentar que la iniciativa de Glenglassaugh de comercialitzar bótes petites ha estat un èxit i recentment també s'han comercialitzat bótes de 50 litres que prèviament han contingut xerès o porto. En podeu trobar detalls en el bloc de la destil·leria

2 comentaris:

sotaescala ha dit...

És realment engrescador que ens deixeu ser testimonis del procés de criança ( ? ) del destil·lat fins arribar al que us desitjo que sigui el millor del mon mundial dels maltes. El petit inconvenient és que a vegades la paciència pot ser no és una companya habitual, i ja voldrieu tenir el resultat final.
Endavant i gràcies

Joan ha dit...

Ja tens raó ja...
Sí que es veritat que ja tindríem ganes d'anar a Escòcia i poder-lo etiquetar i embotellar.
Pas a pas...