9.2.15

Tast d'hivern 2015

L'altre dia ens vam trobar els habituals del malta a Barcelona per fer la nostra tradicional trobada d'hivern.
Aquests van ser els whiskies del tast:
  • Balvenie Caribbean Cask:  Un clàssic de Speyside en una bóta relativament poc habitual.  Hi trobem un interessant joc entre les característiques pròpies de la destil·leria - com per exemple les notes dolces de mel - i les notes de fruita tropical que aporta la bóta. 
  • Glenlivet 18:  Un clàssic de Speyside.  Un malta ben elaborat, equilibrat i sense estridències.  Notes afruitades al nas.  Quan el tastem trobem gustos de fruits secs, un punt d'espècia i de vainilla.  Aquest va ser el malta més ben valorat de tots.
  • Glendronach 21:  Un malta amb molta fusta, molta influència del xerès amb notes de panses i xocolata.  Un excel·lent whisky madur.
  • Ardmore (Traditional Cask):  Un malta de les Highlands que sorprèn per les seves notes fumades.  Hi trobem torba - de caràcter diferent a la dels Islay - que contrasta amb les notes dolces de caramel.
  • Old Pulteney (Pentland Skerries Sherry Cask):  Un malta amb notes de xerès i panses.  Es nota la influència de la fusta - sobretot en els gustos més dolços. Amb tot hi trobem també els tons més secs i especiats propis d'aquest Highland. 
  • Lagavulin (Distiller's Edition 1997-2013):  És el Lagavulin 16 anys que coneixem però matisat per la bóta de Pedro Ximenez.  Les notes marines s'alternen amb gustos dolços aportats pel xerès.  Una altra barreja ben atractiva. És preferible un Islay amb notes noves o bé en estat pur?  Bona pregunta...
Va ser un tast amb whiskies de molt nivell; tots els maltes van ser valorats de manera força similar, només el Glenlivet va tenir una puntuació lleugerament superior. 
Curiosament quasi tots els maltes tenien una marcada influència - més o menys innovadora - de les bótes, amb tot el més valorat va ser el whisky amb un estil més clàssic.
El tast el vam fer a cegues i vam tenir un nivell d'encert del 100%... Com ja és habitual vam cloure la tarda amb un bon sopar i gran ambient.
Difícil de superar, tot plegat...

1 comentari:

Lluís Monteis ha dit...

Un tast molt interessant i com sempre amb molt bona companyia. El mestre ens va fotre un bany només amb el nas!!!
Per molts anys.