17.2.15

Visita a Islay: Port Ellen

Aquests darrers dies vam ser a Islay amb dos amics per fer un reportatge fotogràfic i documental sobre l'illa.  En les properes entrades explicarem diversos detalls d'aquest viatge.  
Arribar a l'illa demana una mica de planificació:  primer cal anar fins a la península de Kintyre i agafar un ferri a Kennacraig per arribar a Port Ellen.
Aquesta petita ciutat, que no arriba al miler d'habitants, és l'entrada principal a l'illa.  És també un dels nuclis més importants de població juntament amb Bowmore i Port Charlotte - tota l'illa té uns 3.330 habitants.

A Port Ellen hi trobem els edificis d'una destil·leria emblemàtica tancada el 1983.  Actualment es conserven encara els magatzems de maduració i part dels edificis.  Just al costat hi ha una planta de maltejat propietària de Diageo que proporciona una bona part de malta a totes les destil·leries de l'illa i també a altres.
El whisky de Port Ellen el podem trobar encara en els bars de la ciutat però els seus preus són molt elevats donat que el destil·lat és cada vegada més escàs.