23.9.15

Visita a la destil·leria Glenmorangie

Glenmorangie és un dels noms importants quan parlem de whisky.  La firma va ser pionera en experimentar en diferents tipus de bóta per donar matisos nous al seu malta.  És també un dels maltes més venuts a nivell mundial. 
Arribem a Glenmorangie, situada al costat del mar al Dornoch Firth – en una zona de paisatges amables i rurals.  De fet el nom de la firma ve de Gleann-mor-na-sithe, quelcom similar a «vall de la tranquil·litat».  
La destil·leria presenta un entorn cuidat.  Els cartells i altres detalls juguen amb el color taronja – en referència al seu nom.  En el principi de la visita se'ns explica que el gra arriba ja maltejat a la destil·leria amb un caràcter molt poc fumat – amb els terres de maltejat tradicionals seria impossible cobrir la demanda actual de Glenmorangie.
De tot el procés en destaquen els alambins – són els més alts d'Escòcia.  Aquesta altura fa que els aspectes més oliosos i pesats no arribin la part superior, fent que el whisky tingui un caràcter bastant delicat i lleuger.

Posteriorment es visita un dels magatzems de maduració on de manera molt clara se'ns explica l'ús que fan de les bótes per madurar el whisky.  La destil·leria fa servir bótes de bourbon – un màxim de dues vegades - per madurar el seu destil·lat.  El Glenmorangie Original s'embotella al cap de 10 anys. 
La destil·leria, però, produeix altres maltes amb maduració suplementària.  En aquest cas, al cap dels 10 anys de maduració es transfereix el líquid a altres tipus de bóta durant dos anys més.  En el mateix magatzem podem apreciar els aromes que aporten aquests diferents tipus de bóta al destil·lat:  les de xerès pel Glenmorangie Lasanta, les de porto pel Glenmorangie Quinta Ruban i les de sauternes pel Glenmorangie Nectar d'Or.