16.9.15

Visita a la destil·leria Talisker

Talisker és l'única destil·leria de l'illa de Skye.  Per aquesta raó rep un nombre important de visitants i cal demanar hora amb antelació per poder visitar-la.  El seu volum de vendes ha pujat en els darrers anys – actualment és a punt d'entrar en els grup dels deu maltes més venuts.
L'illa és molt bonica amb uns paisatges dramàtics i volcànics, amb molt caràcter com el Talisker mateix.  La destil·leria es troba a la localitat de Carbost al costat del Loch Harport – una entrada de mar a l'oest de Skye – no molt lluny del massís volcànic dels Cuillins.
Com en totes les destil·leries de les illes el mar era un element clau pel transport d'ingredients, materials i del whisky mateix.  Talisker ja existia com a single malt fa més d'un centenar d'anys – quan la majoria de whiskies es feien servir només com a components dels blended.

La destil·leria i els seus entorns tenen un aspecte cuidat.  De la destil·leria en destaquem els cinc alambins.  La forma peculiar del seu braç fa que el destil·lat tingui més contacte amb el coure i influeixi en el caràcter final del malta.
La visita acaba amb un tast del clàssic 10 anys – sempre excel·lent.  Durant aquests dies a Skye vam tenir ocasió de tastar diverses expressions de la destil·leria, totes sense edat específica però amb característiques lleugerament diferents:
  • Talisker Dark Storm:  Madurat en bótes que han estat especialment cremades en el seu interior.  Molt intens.
  • Talisker Port Ruighe:   L'equilibri entre el caràcter especiat de Talisker i un acabat en bótes de Porto.
  • Talisker 57º North:  Un cask strenght a partir de la latitud de la destil·leria.  Tot i l'elevada graduació és suau tot i que manté intactes les característiques de la destil·leria.
  • Talisker Distillers Edition:  La força de Talisker matisada per bótes de xerès Amoroso