18.9.14

Escòcia decideix

Avui és un dia gran per Escòcia...  Guanyarà el o el No, en tot cas tots els escocesos hauran pogut debatre i triar el què volen ser i el seu futur.
El món del whisky no ha estat aliè a la campanya.  En una entrada anterior vam veure que s'havien embotellat uns whiskies amb el Yes i el No a les etiquetes.

La indústria del whisky juga un paper molt important a l'economia escocesa - és la segona font d'ingressos de les exportacions, per darrera el petroli.
En general - tot i que eviten pronunciar-se en públic - els propietaris dels grans grups de destil·lats veuen amb desconfiança la independència d'Escòcia, malgrat que Salmond va afirmar que si guanya el Yes la indústria en sortiria reforçada. 
En aquests darrers dies alguns mitjans recullen la inquietud dels pocs representants del món del whisky que s'han manifestat.  Un exemple és aquest article a Time o aquest altre al The Guardian.  En tot cas és un tema de preocupació econòmica i no pas ideològic.

Alguns responsables de destil·leries han donat diners al grup Better Together (partidaris del No) mentre que determinats articles de premsa, com aquest del conservador Daily Telegraph, donen missatges força apocalíptics pels bevedors de whisky:  el whisky s'encarirà i no tindrà la protecció del Regne Unit i la Unió Europea, perillaran els 35.000 llocs de treball vinculats a la indústria etc...

En tot cas nosaltres continuarem bevent maltes escocesos i aquest vespre, tant si guanya el com si guanya el No brindarem per la democràcia i pel dret dels pobles a decidir...

2 comentaris:

Celler Sota l'Escala ha dit...

Quines dues grans enveges, saber fer i beure els maltes i tenir uns companys que respecten voler opinar ( i que els deixen expresar ).
Des de la teva afició, gràcies per ser sensible al nostre entorn.

No tot són postres ha dit...

Van poder opinar i han decidit el seu futur... nosaltres ho estem intentant, podrem?
Espero que si .

PTNTS
Dolça