Bloc sobre el whisky de malta escocès i d'altres zones del món: les regions productores, el procés d'elaboració, les destil·leries, les notes de tast...
25.10.07
Elements en un tast de whisky
En el darrers missatges ha anat sortint el tema dels tasts d'un single malt.
En aquestes trobades - el whisky és una beguda molt social i com moltes coses a la vida es disfruta més amb companyia - el que es fa és avaluar un malta i extreure'n les característiques.
Els elements que es tenen en compte en un tast són:
El color: Ens pot indicar si el whisky és més o menys madur, si ha estat en botes de xerès...
La textura: Si és més o menys oliós.
El nas: L'aroma ens ha de dir moltes coses sobre un malta. Hi podem trobar molts matisos diferents.
El gust: L'evolució del malta quan el tastem, les diferents notes que apareixen.
El final: Quin gust deixa al final, si és un gust llarg o bé si decau ràpidament...
Per tal d'ajudar a valorar tots aquests elements vàrem poder elaborar aquest full de tast (document de word) on podem anar marcant les diferents característiques que trobem en un whisky.
Cal dir que per fer un tast es solen fer servir copes amb forma arrodonida per tal de que no s'escapin els aromes amb facilitat. Si es tasta més d'un whisky va bé tenir aigua i pa per poder prendre entre un whisky i l'altre.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada