9.10.07

Michael Jackson


A finals d’aquest estiu passat va morir d’un atac de cor a l’edat de 65 anys el periodista i escriptor Michael Jackson. No l’hem de confondre amb el cantant que té el mateix nom i cognom – “jo no canto, no ballo i no bec Coca Cola” – solia dir el Jackson de Yorkshire.

Aquest periodista va tenir un paper molt important en la difusió del whisky de malta – tant pel que fa a les destil·leries i als seus diversos productes com a la popularització del vocabulari emprat en els tasts.

Els seus llibres més populars sobre el tema són: Malt Whisky Companion (una revisió de tots els whiskies de malta escocesos posada al dia en diverses edicions) i The World Guide to Whisky (una història de la destil·lació i de la presència del whisky arreu del món). Les dues són obres que han ajudat molt a comprendre la complexitat dels whiskies de malta i la varietat de gustos que hi podem trobar segons l’origen geogràfic, la maduració...

Michael Jackson també és molt conegut pels seus llibres i programes de televisió sobre les cerveses. La contribució de Jackson a la dignificació d’aquests esperits va ser molt gran: de la mateixa manera que una persona no va a un restaurant i demana: un plat de menjar, si us plau; doncs tampoc hauríem de demanar: una cervesa...

1 comentari:

Joan ha dit...

Avui m'han regalat un llibre de Jackson anomenat: Great Beers of Belgium... gran llibre també... El món de la cervesa belga és també molt ric i ple de matisos. N'hi ha una gran varietat amb unes característiques ben pròpies.