6.10.07

Barcelona Whisky Experience (i III)


Deixant a part el tast de Jura, a la Whisky Experience vàrem poder tastar diversos maltes de molt nivell.

Cal dir – per evitar malentesos – que quan parlem de tasts de whisky de malta la quantitat que es consumeix és poca (és bàsicament un tema de degustació, on el nas hi té molt a dir a l’hora de trobar matisos).

Explicat això crec que els whiskies que més podríem destacar – segons la meva apreciació personal - serien:

-El Balvenie 21 anys en bota de Porto: Tot i ja l’havíem tastat anteriorment aquest és un excel·lent malta d’una de les millors destil·leries de Speyside.

-L’embotellador independent Signatory presentava dos maltes d’Islay amb una forta personalitat. El Laphroaig 2000 – 7 anys – té les característiques pròpies d’aquesta destil·leria (intens, fumat, oliós, amarinat) accentuades per la curta estada en bota d’aquest whisky jove; definitivament no és un malta per a tothom. Un Caol Ila del 91 del mateix embotellador també presentava moltes notes de fum – més del que sol ser habitual en aquest whisky.

-El Balblair 79: Un whisky de les Highlands amb un caràcter afruitat, suau però també complex.

-Macallan 16 anys embotellat per Murray McDavid. Aquest malta té tota la riquesa i complexitat pròpia d’aquesta coneguda destil·leria de Speyside.

3 comentaris:

Pep Amargant ha dit...

Ja veieu a la foto que qui té un bon nas, ho té tot. Bona foto, Joan. Per cert, crec que també vam provar un Balblair més jove,del 83,amb menys matisos que el del 79. Aquest últim, per exemple, tenia un aroma molt ric, on despuntava la banana.

Gemma ha dit...

Sí, sí... poca quantitat, però tot suma... amb tants whiskys que vau catar, al final devieu sortir ben pets! ;-)
Les Highlands són un destí pendent per unes vacances des de fa molt temps...

Joan ha dit...

Jajaja, no t'ho pensis pas... A més després havíem de conduir i no està la cosa per anar jugant-se els punts...