11.10.07

Però... què és un single malt?Quan ens introduïm en el món del whisky podem observar que hi ha diverses zones amb productes ben diferents:

Per exemple a Estats Units trobem el whiskey o bourbon fet a partir de blat de moro i altres cereals (ordi, blat...). Jack Daniels o Four Roses són exemples de bourbon

Irlanda (des de fa molts segles) o el Japó (molt més recentment) són altres zones de producció de whisky.

És a Escòcia, però, on trobem més varietat d’aquest destil·lat. La major part de les vendes del mercat escocès son de whisky blended – obtingut a partir de la barreja de whiskies de malta amb whiskies fets a partir d’altres cereals. Exemples de blended són JB, Ballantines, Cutty Sark. Johnny Walker etc...

Un petit percentatge de les vendes és de single malt – whisky exclusivament de malta que prové d’una sola destil·leria – els exemples més coneguts poden ser Cardhu, Glenfiddich, Macallan... Cal diferenciar els embotellament single malt dels pure malt o vatted malt que provenen de diverses destil·leries.

És en els single malts on trobem una varietat més gran d’olors, gustos i matisos segons la seva elaboració i la seva zona d’origen.