Quan ens introduïm en el món del whisky podem observar que hi ha diverses zones amb productes ben diferents:
Per exemple a Estats Units trobem el whiskey o bourbon fet a partir de blat de moro i altres cereals (ordi, blat...). Jack Daniels o Four Roses són exemples de bourbon
Irlanda (des de fa molts segles) o el Japó (molt més recentment) són altres zones de producció de whisky.
És a Escòcia, però, on trobem més varietat d’aquest destil·lat. La major part de les vendes del mercat escocès son de whisky blended – obtingut a partir de la barreja de whiskies de malta amb whiskies fets a partir d’altres cereals. Exemples de blended són JB, Ballantines, Cutty Sark. Johnny Walker etc...
Un petit percentatge de les vendes és de single malt – whisky exclusivament de malta que prové d’una sola destil·leria – els exemples més coneguts poden ser Cardhu, Glenfiddich, Macallan... Cal diferenciar els embotellament single malt dels pure malt o vatted malt que provenen de diverses destil·leries.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada