El tast d’hivern d’aquest any tindrà sis maltes molt ben considerats pels experts. N’hi ha un per cada regió productora. Aquestes són algunes de les característiques d’aquests whiskies que hem pogut trobar:
- Bladnoch 15 (Lowlands). Un malta molt afruitat amb marcades notes de pera i poma.
- Benriach Curiositas 10 (Speyside). Un Speyside fumat.Té notes dolces que es contraposen amb d’altres més turbades i especiades.
- Aberfeldy 12 (Highlands).Un whisky molt ric amb notes de mel i fruita.
- Hazelburn 8 (Campbeltown). La versió menys fumada de Springbank, molt complex amb notes de cereals amb una mica de sal en el fons
- Arran 10 (Islands).Un malta de qualitat i caràcter. Notes de cereals embolcallades amb tons oliosos. Al final apareixen notes de vainilla i espècies
- Ardbeg Rennaissance (Islay):Una de les expressions més recents d’Ardbeg. Té la força d’Islay combinada amb tons afruitats i especiats
6 comentaris:
Excel·lent selecció Joan; a més té un punt d'exotisme, defugint els maltes més populars.
Em penso que començaré a estudiar aquesta mateixa tarda.
Què significa un tast a cegues? Heu d'endevinar quin whisky és cada copa?
Això no deu ser pas el concurs que vau participar l'any passat, oi?
Gerard: És veritat que no hi ha els més populars.. diria que d'aquests, l'Ardbeg és l'únic que es pot identificar amb certa facilitat.
Gemma: Exacte, hem d'encertar quin hi ha a cada copa - dins d'aquests 6 de la llista... Això vol dir un ritual molt llarg... Comença amb l'observació de cada whisky, després cal centrar-se amb els aromes que despren (potser la part més important) i finalment amb el gust i el final.
Un procés que sol durar de dues a tres hores... (olorant i parlant molt de gustos i aromes i bevent més aviat poc...).
És similar al concurs Cadenhead's de l'any passat, però no tan difícil perquè sabem quins maltes hi ha exactament.
uiui...
tante cates, tans sopars i tantes visites a la cabina no poden pas ser bones;)
un peto!!
Bon dia: Has de pensar que som gent assenyada i inofensiva...
Bon dia "dos"
Ui,Ui, Jo com Bon dia....
Però confío amb la paraula d'en Joan.
Passeus'ho molt bé.!
Publica un comentari a l'entrada